Konsult Persson

Det känns inte bra. Det känns fel att en tidigare partiordförande för socialdemokraterna ska säljas på marknaden. Visst kan jag förstå att Göran Persson vill visa att han har ett högt värde men måste det ske genom att han blir konsult till de stora företagen.

Är det bara pengar som är måttet på framgång. Jag har svårt att tro att det är pengarna i sig som Persson behöver, det är snarare så att med mycket pengar, dvs hög lön, så ska han/man få ett gott anseende. Kanske blir det tvärtom.

Tänk om arbetarrörelsen hade fått möjlighet att ta tillvara Göran Perssons förmåga och kompetens. Tänk om han istället flyttat till Bommersvik och medverkat på SSU´s kurser och debattkvällar. Jag hade förmånen att delta på en sån kväll när Tage Erlander flyttat till Bommersvik. 1970 var det nog. Jag tror ingen ens tänkte tanken att Tage Erlander skulle ha nån ersättning för sin medverkan, allra minst han själv.

Göran Persson har under lång tid gjort stora insatser för socialdemokratin. Som SSU:are, som ABF-ombudman, som kommunalråd, som riksdagledamot , som skolminister, som finansminister, som statsminister, som partiordförande och säkert mycket mera. Det är lätt att förstå att han vill få möjlighet att göra nåt annat en tid, men jag önskar att han hittat på nåt annat.

Jag tycker Göran Perssons avgång och val att bli konsult aktualiserar frågan om hur uppdrag ska avvecklas, bytas och förändras. Det måste finnas bättre sätt än det vi nu sett exempel på.

Annonser

One Response to Konsult Persson

  1. Eva-Lena skriver:

    Har hittills inte träffas någon i partiet som tycker att Persson gjort rätt val av nya arbetsuppgifter eller arbetsgivare. Men som en uttryckte sig: ”Vem bryr sig? Han tillhör gårdagen”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: