Aschberg

Robert Aschberg, VD på Strix, har hamnat lite i blåsväder. Det är ju Strix som håller på att spela in nån nu humorserie åt SVT och under den inspelningen bland annat sprutat vatten på Fredrik Reinfeldt.

Aschberg var med och introducerade förnedrings-TV i Sverige. Aschberg gjorde förgrovade ”journalistiken” bland annat genom att bjuda studiopubliken på alkohol så att de skulle bua och bära sig åt mot de offer som Aschberg tog sig an. Han har varit lyckosam! Hans idéer har spritt sig, fast inte fullt så grovt, och han har tjänat mycket pengar. 

I morse skulle han försvara Strix verksamhet (i P1-morgon) och kastade sig omedelbart över den förenklade bild som media har gett. Aschberg insåg förstås vilket glashus han satt i men det hindrade honom inte att kritisera medias bild. Jag tror att Aschberg gjort många betydligt värre saker än detta men jag unnar verkligen honom att få känna ett litet drev.

Uppenbarligen ogillar Aschberg när media inte ger en fullständig och nyanserad bild. Han har bidragit till detta även om han förstås inte alls åstadkommit detta själv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: