Viktiga frågor?

Under den senaste veckan har förstås moderaternas stämma haft en framskjuten plats i massmedias inrikespolitiska bevakning. Men det har funnits konkurrens.

En bild på en politisk reporter som pussar en statssekreterare på en restaurang har starkt konkurrerat om massmedias inrikespolitiska bevakning. Jag tycker det är väldigt typiskt. Det är en enskild händelse. I Stockholm. Det är lite snaskigt. Det sätter massmedias egen roll i centrum. Det uppfyller flera av de kriterier som krävs för att massmedia ska ägna stor kraft åt frågan. Jag menar inte att händelsen är helt oviktig men visst överdrivs betydelsen.

Beskedet om starten av ett privatdrivet och privatfinansierat barnsjukhus har redovisats men alla frågor om detta har inte fått den uppmärksamhet som (enligt min mening) de borde. En sådan är hur försäkringslösningarna kommer att se ut. Företrädarna för försäkringsbranschen visade ju stor entusisiasm över nya affärsmöjligheter.

En oerhört viktig fråga som borde redovisas är förstås om alla barn verkligen kommer att kunna få en försäkring. Jag är nästan övertygad om att en del barn kommer att nekas försäkring. Försäkringsbolagen är ju vinstdrivande och vill förstås bara ha friska barn som inte behöver använda försäkringen. Det kommer dom också att ordna!

Kanske skulle riksdagen intressera sig för frågan om hur försäkringarna kan utformas. Det kanske rentav är en effektiv metod att förhindra tillkomsten av försäkringsfinansierad sjukvård. Visst är det väl rimligt att alla barn, oavsett hälsotillstånd ska har rätt till samma försäkring. Riksdagen borde kunna stifta en lag som kräver alla barns lika rätt. För det kan väl inte vara meningen att viss sjukvård bara ska vara öppen för friska!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: