Svinaktigt Cederschiöld

Jag kan ibland tycka att dreven efter syndare, ibland för ganska måttliga synder, är alltför nitiska. Men i något fall känns det snarare som motsatsen. Jag tänker på Carl och Charlotte Cederschiöld som haft ”städhjälp” i 13 år och nu betalar en lön på 80 svarta kronor i timmen.

Cederschiöld har under lång tid köpt svarta tjänster vilket ju är olagligt. En ledande moderat, Catharina Elmsäter-Svärd (ordförande i arbetsmarknadsutskottet) försöker förklara fusket med ”ett högst skattetryck”. Sedan halvårsskiftet har ju den borgerliga regeringen beslutat om mycket kraftiga subventioner, 50 %, av just såna här tjänster men det har inte räckt för Cederschiöld.

 80 kronor i timmen! 80 kronor i timmen är den summa som Cederschiöld ansett rimligt att betala för städtjänster. 80 kronor är ganska exakt vad en städare får som nettolön (alltså efter skatt) om man anser att en månadsinkomst på mellan 15 000 och 16 000 är rimlig (tyvärr ligger väl en del löner så lågt!). Till denna lön så ska förstås läggas sjukförsäkring, pensionsinbetalningar och semesterlön. Desutom ska moms betalas. Då kostar en sån här tjänst allra minst 200 kronor i timmen. Men Cederschiöld har alltså bara betalat nettolönen och själva tagit hem hela ”förtjänsten” av att arrangemanget varit svart. Betalat har städerskan i hög grad fått göra och förstås också skattebetalarna.

När moderaterna talar om höga skatter vill man göra gällande att det också är skatterna för de med lägre inkomster. Cederschiöld har visat att ”skattefriheten” helt har tillfallit höginkomsttagarna.

Det som Cederschiöld har gjort har varit ett grovt utnyttjande. Det har skett under lång tid och har inte varit nån stundens ingivelse eller nåt tillfälligt dåligt omdöme. Carl och Charlotte Cederschiöld har under lång tid haft goda inkomster och naturligtvis har de haft råd att betala en skälig lön och följt de regler som gäller. Det är ett svinaktigt beteende!

One Response to Svinaktigt Cederschiöld

  1. Det som står i artikeln 5/11 -07 är lögn.Charlotte Cederschiöld

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: