Makthavares arrogans

Mats Bergstrand är en av Sveriges viktiga makthavare. Han bestämmer ofta vilka frågor som ska finnas på den politiska dagordningen och ibland också vinklingen på debatten. Mats Bergstrand är chef för DN Debatt.

Väldigt ofta väljer DN Debatt en rubrik som saknar stöd i den debattartikel som sen publiceras. Nästan aldrig finns rubriken i artikeln, trots att den är omgiven av citattecken. Jag skickar då och då ilskna mejl till debatt@dn.se men har aldrig fått något svar på min kritik. Det fick jag däremot från förre chefredaktören Jan Wifstrand.

Det förvånar mig att viktiga opinionsbildare lånar sig till Bergstrands maktutövning men jag förmodar att de, trots allt, bedömer att fördelarna att få vara med överväger nackdelarna att vara i händerna på hans rubriksättning.

 Idag är rubriken på DN debatt ”Vänsterns skolpolitik misslyckad och förlegad”, dvs ungefär vad folkpartiledaren ofta framför. Författare till artikeln är Lars Ohly. Med stort intresse läste jag artikeln och fann nästan enbart traditionella vänsterståndpunkter och gäna mer av dessa.

Till exempel (från Ohlys artikel):

  • Mer pengar till skolan (istället för sänkta skatter).
  • Kritik mot mer betyg och prov
  • Kritik mot vinstdrivande privata skolor.
  • Förslag till lag mot privatisering av kommunala skolor.

Listan kan göras längre men det finns också förstås en del självkritik men inte alls i såna termer så att rubriken på något sätt har täckning. På vänsterpartiets hemsida väljer man en egen rubrik ”Satsa på skolan” men ingen kommentar om rubriksättningen i DN. Kanske har Ohly rentav godkänt den som villkor för publicering?

Håll ögonen på Dn debatt. Låt Bergstrand få reda på när han går för långt. Han är en makthavare som måste granskas!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: