Flyget tar krafttag!

En professor har utrett flygets klimatproblem åt Svenskt Flyg! Nu finns ett tiopunktsprogram med utsläppsrätter, gröna inflygningar, rakare flygvägar (fågelvägen?), teknisk utveckling, forskning om alternativa bränslen. Man räknar med att utsläppen ska kunna vara oförändrade fram till 2020!

Flygbranschen har verkligen fattat hur stor utmaningen är. Fram till 2050 beräknar FN-organen att utsläppen måste minska med mellan 50 % (IPCC) och 80 % (UNDP). Flyget klarar noll! Och det måste man ju förstå att det är lättare att minska värmen i äldrebostäder eller dra ner på skolbarnens duschvatten. De kommer ju att flytta bara för det!

För att vara lite mer nyanserad så kanske ska framhållas att det finns en del som menar att om vi bygger mer flygplatser och flygterminaler , om fler personer jobbar med flygverksamhet och om vi flyger mer så kan vi bygga fler äldrebostäder, fler kan jobba inom äldreomsorg och sjukvård och vi får mer resurser att också hålla varmt på sjukhus och i äldrebostäder. Det känns lite magiskt. Det är nog tillväxtens magi!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: