DN-debatt förvanskar!

Väldigt ofta – jag skulle vilja påstå flera gånger i veckan – så förvanskar DN-debatt innehållet i de debattartiklar som publiceras. Dagens (080103) artikel är ett tydligt exempel men värre har förekommit.

Rubriken lyder ”Allvarliga brister i Ams verksamhet” och följs av en ingresstext som ger stöd för rubriken. Artikeln – alltså det som DN inte haft fingarna på – inleds ”Tidvis har kritiken mot arbetsmarknadsutbildningen varit hård, men kritiken är orättvis. Detta framgår av…” Därefter följer en artikel som nästan hyllar arbetsmarknadsutbildning som idé och som det genomförs av Ams och andra. Men givetvis finns också kritik och alldeles på slutet finns formuleringen ”allvarliga brister” och något exempel nämns.

Jag tycker absolut att DN måste få kritisera Ams och arbetsmarknadsutbildningar men det är väldigt fräckt att försöka gömma sig bakom en artikel/artikelförfattare som faktiskt har ett helt annat budskap. DN-debatt är en av de arenor som tillmäts störst betydelse i opinionsbildningen i Sverige. De som ansvarar för DN-debatt lever inte upp till det som anvar som borde krävas av den som förfogar över denna arena.

Lögn, förbannad lögn, DN-debattrubriker är dessvärre en lämplig travesti.

Jag skickar mejl med mina protester/synpunkter ofta till just DN-debatt. Gör det du också! Hjälp till med renhållningen av den politiska debatten.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: