Kultur istället för konsumism!

Ungefär så menade Stefan Edman som har varit miljöutredare år den socialdemokratiska regeringen. Hans utredning hette nåt i stil biffen, bilen och bostaden och handlade om hur vår konsumtion påverkar miljön. Stefan Edman menar att vi måste ägna oss åt mer resurssnåla aktiviteter för att klara miljöutmaningarnal, han nämnde just ”mer kultur”. Jag tror att det ligger mycket i hans budskap.

Undrar just vad han tänker om ”utvärderingen” av Opera på Skäret. Här kan du läsa lite om utfallet så som det beskrivs av ansvariga på Örebro läns regionförbund. Det positiva som lyfts fram är att det ökat konsumtionen. 600 000 kronor till bensin nämns som en sån ökad konsumtion. Undrar varför de inte skrev 120 ton koldioxid!

Jag tycker helt enkelt att det är trist att kulturaktiviteter ska bedömas bland annat med utgångspunkt i hur mycket de ökar konsumtionen. Det kan nog ifrågasättas om de räknar rätt men ändå. Regionförbundet är i ”gott sällskap”. Biblioteksföreningen hade ett liknande inslag i sin liknande kalkyl när de försökte framhålla bibliotekens betydelse. (Se min blog 12 juli 2007).

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: