Prioriteringarna är gjorda

 Nu verkar effekterna för, Örebro kommun, av den ekonomiska krisen klarna och det är mycket stora besparingar som måste genomföras. Huvuddelen av den kommunala verksamheten är sånt som vi prioriterar väldigt högt. Skolan och förskolan, äldreomsorgen och sociala insatser för de som bäst behöver samhällets insatser  är huvuddelen av den kommunala budgeten. Det är nästan otänkbart att de här viktiga verksamheterna inte kommer att drabbas när besparingarna sätter in.

 Jag ska inte nämna nån summa på besparingskraven. Det finns av olika skäl väldigt många sätt att redovisa detta och i alltför hög grad är vi i händerna på de som sitter på makten när siffrorna redovisas. Men det handlar om mycket stora tal – det är nog alla överens om.

 Trots att en väldigt stor del av de kommunala utgifterna går till de det som kallas kärnverksamheter så har stora satsningar utanför kärnverksamheterna just startats och ytterligare nåt ligger i startgroparna.

 Torgen och gatorna i centrala håller på att få sitt. 50 miljoner eller nåt sånt. Kalkylerna är inte alldeles glasklara, men handeln måste ju få sitt.

 På Eyravallen pågår bygget av en ny läktare.

 För några veckor sen togs första spadtaget, av Staffan Werme, på inomhushallen för bandyn.

 Friidrottshallen forceras fram för en byggstart under sommaren, eller….

Idrotten och de mer kommersiellt inriktade satsningarna har nu fått rejäla tillskott, Nu måste det prioriteras! Eller rättare sagt: Prioriteringarna är gjorda, nu återstår barnen och de äldre.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: