Privatisera inte torgen

Arrangemang och aktiviteter på våra torg ska vara till för att fler ska vara på torgen, inte för att hindra någon tillträde.

 Torgen ska vara öppna för alla. Det borde därför vara en självklar utgångspunkt, även i Örebro, för alla arrangemang som ordnas på torgen att allmänheten inte ska stängas ute, eller tvingas betala nån form av avgift. Samtidigt förutsätter många aktiviteter som genomförs, och som vi vill ska få en möjlighet att genomföras, att de kan ges en liten egen plätt för material och utrustning och kanske till och med en scen.

 Torgen bör därför delvis kunna upplåtas till organisationer och andra, just för att aktiviteter på våra torg ska underlättas. Det är rentav en del av yttrandefriheten. Därför ska inte torgen upplåtas till företag eller organisationer för att hindra andra att komma till tals eller få visa upp sig.

 Det är lätt att instämma i det stora motståndet mot det påkostade Bernadottejubiléet. Där finns bland annat ett kungafjäsk som en kommun inte borde ägna sig åt. Men att försöka hindra jubileumsmakarna att använda Stortorget är inte rätt metod. Är det flera som vill använda Stortorget i Örebro så får man göra som alla andra på våra torg. Man får helt enkelt dela på utrymmet. Vilka papper som har lämnats hit eller dit är av underordnad betydelse.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: