Makten informerar

När regeringens företrädare igår berättade om sitt förslag om de långtidssjukskrivna fick vi inte se hela förslaget.

 Idag (lördag) handlade lunchekots tidningskrönika om regeringens förslag om de långtidssjukskrivna. Idag fanns en kritisk debattartikel som tre socialdemokratiska riksdagsledamöter skrivit. Jag är imponerad över att så många kan tycka nåt!

 Men jag är inte imponerad över att regeringsföreträdare redovisar förslag i debattartiklar utan att det är möjligt att kunna läsa hela förslaget. Sjukförsäkringsreglerna är ju ganska komplicerad materia och bisatser, restriktioner och preciseringar kan mycket väl vara avgörande för hela förslaget.

 Hels förslaget kommer tydligen att presenteras först 21 september, alltså om över två veckor. Nu ska alltså hela debatten föras i över två veckor helt grundad på den information som de två statsråden har valt att presentera. Det är ett oskick och ett odemokratiskt sätt att använda regeringsmakten.

 När klimatpropositionerna presenterades i våras användes samma metod. Först en stor artikel på DN-debatt och efter några veckor kom propositionen med hela innehållet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: