Råd om råd om PPM

Så får man fart på nyföretagandet.

 Tänk vilka fantastiska nyföretagaridéer som öppnar sig när staten agerar eller vad det nu ska kallas.Massor med nya företag kunde startas när PPM-systemet startade. Antalet fonder att välja på kändes oändligt. Men hur skulle man välja?

 Nya företag förstås, som startades för att ge råd om vilka fonder man ska välja Inte riktigt lika många företag att välja opå men nu visar det sig att det inte är lätt att välja rådgivare. Lönar det sig överhuvudtaget? Rådgivningsföretagen jobbar ju inte gratis och deras resultat är inte invändningsfria.

 Men nu verkar staten svika. Nu är det helt plötsligt PPM, dvs staten själv, som ska ge råd om vilka rådgivare som lönar sig, allt enligt ett inslag i SR. Förmodligen kommer de bara att kunna redovisa vilka som lönat sig hittills men ändå.

 En intressant nyföretagaridé spricker förstås. Alltså företagen som kunde ha startas för att ge råd om vilka rådgivare men bör välja. Och så vidare förstås. Vilken lysande tanke.

 Kanske ska man skruva systemet åt andra hållet istället. PPM placerar direkt. Alla får lika. Men vad ska alla kapitalplacerare och rådgivare och telefonförsäljare göra.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: