Opposition mot myndigheter

Det verkar vara lätt för den politiska makten att växa ihop med myndigheterna.

 Det var bra att den borgerliga regeringen på allvar ifrågasatte antalet myndigheter och myndigheternas uppgifter. De hade ju bäddat för detta under sin oppositionstid och nu verkar den nya oppositionen också se lite fräschare på frågan.

 Idag skriver (DN-debatt) den rödgröna oppositionens talespersoner i ekonomiska frågor att de föreslår lite effektiviseringar som ska kunna spara 1 miljard kronor om året. Det är bra att de tar upp frågan men om deras uppgifter stämmer så måste man undra hur slöseriet har fått pågå så länge. Thomas Östros, som är en av artikelförfattare, har haft möjlighet att påverka frågan tidigare.

 Deras förslag handlar inte om att arbetsuppgifter ska försvinna utan lite sammanslagningar och samverkan. För mig är det obegripligt att detta skulle kunna ge besparingar på 1 miljard kronor om året. Det är ju inte alls så att det alltid blir billigare när organisationer slås ihop eller frågor centraliseras, snarare tvärtom. Jag utgår från att de mycket små myndigheterna redan idag har omfattande samordning men andra myndigheter.

 Det är intressant att de föreslår att myndigheterna ska börja använda fria programvaror. Det skulle naturligtvis ge många fler samma möjlighet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: