Advokat i riksdagen

Att vara riksdagsledamot måste nog anses vara ett heltidsuppdrag – minst.

 TV 4-programmet ”Uppdrag granskning” har gått igenom och redovisat riksdagsledamöternas närvaro vid voteringar i kammaren. Det är ett ganska tveksamt mått och möjligen insåg TV 4 det själva under resans gång. Men de hittade Thomas Bodströms ganska stora frånvaro som berodde på hans jobb som advokat.

Bodströms är ju advokat så han försöker förstås försvara sig, inte helt utan framgång, men det håller ändå inte hela vägen. Bodström får säkert med sig en del bra erfarenheter från ”sina” rättegångar men när ”studiebesöken” är så välbetalda så är det inte rimligt att samtidigt få full lön som riksdagsledamot och dessutom tillägg som utskottsordförande. Jag tvivlar dessutom på att hand klienter vill vara bara studieobjekt för sin advokat – lite mer arbete måsta han nog lägga ner.

 Det är ett heltidsengagemang (minst) att vara riksdagsledamot och det är många rimliga förväntningar som han har att leva upp till. Jag tycker mig inte ha sett särskilt mycket av Thomas Bodström här i Örebro län de senaste åren. Örebro län är ju Bodströms valkrets. För en tid sedan försökte jag få kontakt med Thomas Bodström, men det var inte möjligt. Jag fick besked att han inte har tid att svara på mejl och det gjorde han inte heller. Han ringde inte upp som utlovat, så nog finns det skäl att tro att han borde lägga mer tid på riksdagsengagemanget.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: