Ekonomi betyder hushållning

Tyvärr så handlar väldigt mycket av den ekonomiska debatten om hur vi ska öka slöseriet

 Det är genom ökad konsumtion som vi ska lösa den ekonomiska krisen, det verkar en nästan helt enig ekonomkår verkar vara ense om. Nästan lika stor enighet finns i den politiska debatten. Då är det knappt man vågar ifrågasätta tillväxten.

 Jag passar därför på när det går att hänvisa till nån annan. Christer Sanne har länge ifrågasatt tillväxten och den gängse synen på arbete och arbetstid. Idag har han en intressant artikel i DN. Jag håller med om det mesta i artikeln. Vi måste hitta intressantare kvalitéer i livet och samhället än konsumtion. De tekniska framstegen räcker inte för att lösa miljöutmaningarna, särskilt inte om vi ökar konsumtionen.

 Givetvis finns många stora behov i världen som måste tillgodoses mycket bättre än idag men det ökar bara kraven på hushållning hos oss i den rika delen av världen.

 Trots den stora enigheten som visas upp av inom etablissemanget om ökad tillväxt och ökad konsumtion så finns en tilltagande insikt bland många. Och visst var det glädjande att Metall vågade använda minskad arbetstid som ett inslag att minska effekterna av den ekonomiska krisen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: