Försäkringseländet

Försäkringsbolagen har en alldeles för viktig roll i samhället.

 Konsumentmagasinet Plus (SVT) har åter redovisat några märkliga och delvis tragiska exempel på hur barnförsäkringar kan falla ut eller inte falla ut. Medfödda problem kan inte försäkras och för föräldrarna gäller det att teckna en försäkring så snabbt som möjligt. Det är väl på många sätt bra att Plus ger oss alla konsumenttips men är det nåt helt annat som behövs?

Varför ska det barn som drabbas av en sjukdom vid 6 månaders ålder eller senare få helt andra ekonomiska förutsättningar än barn som har sjukdomar som är medfödda. Det borde vara rimligt att det finns ett fullgott gemensamt skydd. Det borde väl vara behovet och inte orsaken till skadan som avgör den ekonomiska ersättningen och annat stöd som behövs.

De senaste dagarnas redovisning av pensionärernas grupplivförsäkringar hos Folksam visar ju också hur svårbegripliga även ganska enkla försäkringar kan vara. Det verkar inte vara någon försäkringstagare eller nån av de organisationer som samarbetet med Folksam som förstått hur den egentligen fungerar.

Hela idén med privata lösningar som ändå alltid måste vara kollektiva är tveksamma. Kanske kan många av dom som jobbar på försäkringsbolag hitta på nåt vettigare att syssla med.

Annonser

One Response to Försäkringseländet

  1. Fia Axelson skriver:

    Barnförsäkringar är en djungel – kanske den försäkringsform som är mest invecklad och där försäkringsbolagens villkor skiljer sig mest åt sinsemellan. Därför otroligt viktigt att man läser på och jämför. Det är ändå våra barn det handlar om!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: