Bondeförbundet

Centerns långtgående liberalisering hindrar dom inte från att fortsätta vara bondeförbundet.

 ”Intresset ljuger aldrig” stämmer nog ovanligt bra på Bondeförb..jag menar Centerpartiet. När Centerpartiet ändrar politik så beror det på att förutsättningarna för bönderna har ändrats. Under lång tid så var olika typer av statsstöd viktiga för jordbruket, jordbrukets lönsamhet hade helt enkelt svårt att hänga med i den snabba industrialiseringen i samhället. Då var Centerpartiet ett mittenparti med en positiv syn på statliga interventioner.

 Sedan något decennium uppfattas produktiv jordbruksmark som en tillgång, bland annat för att klara klimatfrågan och som bli alltmer lönsam, om marknadsmekanismerna får styra. Centern är numera ett mycket marknadsliberalt parti men med några värdekonservativa inslag. Centerpartiet har alltid varit pålitliga när det gäller alkoholpolitiken. Men nu har ju bönderna ett annat intresse.

 Nu vill en del bönder få sälja alkohol på sina gårdar. Det ger bättre lönsamhet för bönderna. Nu vill Centern att det ska bli tillåtet att sälja alkohol på bondgårdar. Om Centerns och böndernas förslag genomförs så äventyrar det en av de sista, men viktiga resterna, av den restriktiva svenska alkoholpolitiken. Men för böndernas skull…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: