Jag var inte där

Men ryktena om en högersväng är ihärdiga

 Den socialdemokratiska partikongressen är en av de viktigaste politiska händelserna i Sverige, även när socialdemokraterna är i opposition. Det är svårt att bedöma på avstånd och alla formuleringar som till är kongressens slutliga texter är inte fullt tillgängliga än, men ändå. Bilden känns väldigt entydig. Det var höger ut som gällde.

Nu på morronen kommenterade (i P 1) Ursula Berge och Niclas Nordström den socialdemokratiska kongressen, det lät som om de varit där. Ursula Berge och Niclas Nordström är väl knappast kända som särskilt vänsterinriktade socialdemokrater men båda var ense om att kongressen gått åt höger.

 Ett av ombuden från Örebro, Björn Sundin, skriver på sin blogg ”Många av de inlägg som idag känns självklara skulle ha blivit brännmärkta som “högerinlägg” för tio år sedan.”

 Jag följde en del av kongressen på SVT 24, som sände hela eller nästan hela kongressen. Att döma av vad jag hörde så håller jag med Björn men jag drar inte samma slutsats som Björn. Möjligen skulle jag vilja tillägga att man kunnat säga samma sak för tio år sen.

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: