EU-bidragseländet

EU måste hitta på nåt bättre sätt att fixa sin PR.

 Sedan vårt medlemskap i EU så har en ny bransch skapats i Sverige. Fundraisers som hjälper kommuner och organisationer att söka EU-bidrag. Det är ganska mycket pengar det handlar om och det är mycket omfattande ansökningsarbete. Dessutom kräver EU olika former av nationell eller lokal medfinansiering. Och givetvis noggrann uppföljning och revision. Många jobb i tjänstesektorn!

 Vi är förmodligen flera som varit med om bidragsansökningar, eller åtminstone varit i kanten av dom, och sett hur det kan gå till. Med all säkerhet så är EU-kommissionens ledning medvetna om läget men tror nog att ett penningflöde från EU ökar uppslutningen kring projektet. Möjligen så blir det ett antal fundraisers som gillar EU men för de flesta leder det troligen till stor tveksamhet.

 Jag tycker hela idén med den här typen av tusentals projekt som, åtminstone delvis, ska administreras på EU-nivå är helt fel. Nu har den årliga revisionsrapporten kommit med den vanliga kritiken. DN skriver om detta idag. Den som har sett lite av systemet måste inse att ökad kontroll knappast är rimlig. Förhoppningsvis leder det till en radikal omprövning av hela frågan. EU får helt enkelt försöka hitta på nån annan PR-idé.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: