Spelet om jobben

Nu verkar spelet om jobben på SAAB vara över. Eller var det bara en lek?

 Det var väl inte precis nån överraskning att affären mellan GM och Koenigsegg sprack. Ju längre tiden gick så blev det allt omöjligare att tro på en rekonstruktion. Men GM och SAABs tidigare ägare har ju bäddat för en nedläggning under lång tid.

På nåt sätt har det varit lite märkligt att båda de svenska bilföretagen har varit så lomhörda för signaler om bränslesnålare bilar och bilar som kan köras på annat än fossila bränslen. Dessvärre har staten/regeringen/riksdagen också varit för överslätande och konstruerat regler för tjänstebilar och liknande som har gynnat Volvos och SAABs bensin- och dieselslukande bilar. Men nu kommer verkligheten ikapp och slår hårt mot Trollhättan och ett antal andra orter.

Koenigseggs inhopp och regeringens väldigt ljumma inställning har väl inte heller ökat SAABs chanser. Kanske var det aldrig på allvar utan bara en lek. Visst skulle det vara intressant med en ordnad reträtt för delar av svensk bilindustri. Alltså att det fanns ett sätt att på allvar pröva om det kunnande som finns kan användas till nåt som har en bättre framtid än SAABs energislukande fordon. Såna system har vi ju inte, nu är det väl konkurs och ytterligare påspädning av massarbetslösheten som återstår.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: