Politik och vetenskap

Visst ska det vara skillnad på hur staten behandlar unga som begått brott och energidrycksfabrikanter.

 Kristdemokraterna föreslår lite hårdare tag mot ungdomar som begått brott men som är för unga för att dömas. En domstolsliknande procedur ska genomföras, där den unge givetvis har rätt till advokat, förklarade advokaten Peter Ahltin (KD). Statens expertmyndighet, Brottsförebyggande rådet (BRÅ) bedömer inte att det är ett förslag som ger nån effekt, inget stöd från vetenskapen direkt. Men nu gäller det att visa tuffhet mot brottsligheten och Johan Pehrson var snabbt ute och förklarade att Folkpartiet vill gå ännu längre. Självklart.

 Idag hade också P 1- programmet Kaliber ett stort inslag om energidrycker och framförallt hur ungdomar påverkas. Visst måste man undra hur såna här drycker kan få säljas fritt i vanliga butiker och kiosker. 700 skolsköterskor hade tillfrågats och 80 procent ansåg att tillgängligheten borde begränsas. Men den Kristdemokratiske folkhälsoministern har förklarat att det inte är möjligt att göra några begränsningar utan att det finns vetenskapligt stöd för att dryckerna kan ge skador.

 Självklart måste staten behandla företagen med stor respekt och omsorg. Det är ju företagen som bär upp samhället och därför finns också garantier, bland annat med hjälp av EU-fördraget, som garanterar företagens rätt att tjäna pengar. Och vad vet skolsköterskorna om företagsamhet kan man undra?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: