Varför bara en timme?

Hur många är det som behöver hemtjänst bara en timme i månaden?

 Ekot har frågat runt i några kommuner vad en timmes hemtjänst kostar och kör lite olika teman på den nyheten för andra dagen i rad. För många äldre är tillgång till bra hemtjänst skillnaden mellan ett hyggligt liv och misär. Men då handlar det givetvis inte om ett behov på en eller ett par timmars hemtjänst i månaden utan snarare 100 timmar i månaden. Då gäller helt andra taxor och ett högkostnadsskydd, dessutom är också den första timmen ofta nedsatt för dom som har svag ekonomi och det är ganska många bland de äldre.

 Det är lätt att få intrycket att Ekot valt de mer lyckligt lottade pensionärernas perspektiv. De med skaplig inkomst och som klarar sig med någon timmes städhjälp i månaden.

 Lite mer komplicerat blir det att beskriva taxorna inom äldreomsorgen om hela sanningen ska redovisas men det borde inte ha hindrat Ekot. Den första vinklingen som Ekot valde var den gamla vanliga; det är olika i kommunerna. Vi har ju kommunalt självstyre i Sverige sedan över 100 år. Inte nån stor nyhet.

Annonser

One Response to Varför bara en timme?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: