Det kanske är svårt

 

 Vi vill så gärna se de enkla lösningarna

 Det var inte förrän i slutet av 70-talet som miljöintresset blev lite bredare i Sverige. (Ibland kan det ju låta som om det kom för några månader sedan.) Teknikens möjligheter har varit en ständig fråga i debatten. Många har hoppats att några ingenjörer ska hitta nya revolutionerande möjligheter och visst har framstegen varit enorma men inte tillräckliga för att vi ska ”slippa” andra typer av åtgärder.

 Ett av de områden där förhoppningarna varit väldigt stora har varit bilarnas bränslen. Därför blev det ett väldigt negativt mottagande av Sören Wibes forskningssammanställning som kom för några veckor sedan. Han pekade på problemen med etanol och därmed också på mer generella problem med biobränslen.

 Idag slår Wibe tillbaka i en artikel i SvD.

 Jag tjatar vidare. Vänsterns och miljörörelsens uppgift måste vara att visa hur ett samhälle ser ut där vi kan leva bra liv på en betydligt lägre resursnivå än dagens. En politik som är ett verkligt alternativ till dagens ensidiga inriktning på tillväxt. Jag är övertygad om att det går men inte utan problem, givetvis.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: