Nåt som inte stämmer!

Är det verkligen mer satsningar på barn- och ungdomspsykiatri som behövs när ”Svenska barn mår allt sämre”?

 Två upphöjda barnläkare (varav en professor) vill ha mer satsningar på barn- och ungdomspsykiatri. Det är deras svar på att ”Svenska barn mår allt sämre” som de skriver på DN-debatt idag.

 Men det verkar vara nåt om inte stämmer. Jag är övertygad om att barn- och ungdomspsykiatrin aldrig varit så bra som den är idag. Vetenskapen gör ju hela tiden framsteg. Läkare och annan personal är mer välutbildad. Vi har aldrig haft så många specialister. Ändå mår barnen sämre!

 Artikeln i DN tar inte alla upp denna aspekt och ännu mindre försöker den sig på nån analys av varför barnens hälsa har försämrats. Deras lösning är istället

 ”Det är barnläkarna som på ett tidigt stadium kan identifiera de problematiska barnen på barnavårdscentraler och akutmottagningar. De är biologiskt skolade och har en stor potential att förkovra sig i hjärnforskning och neuropsykiatri.”

 Jag tror det är mer samhällsforskning och framförallt debatt om samhällets villkor som behövs. Barnläkare och andra läkare kan säkert delta i den debatten.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: