Det hände nåt

På många sätt händer det förstås saker varje gång kommunfullmäktige sammanträder men det är nästan alltid det förutsebara. Men den här gången hände nåt annat.

 Ibland går jag på kommunfullmäktiges sammanträden i Örebro. Det är förstås viktigt att de viktiga politiska debatteras och manglas offentligt men slutresultatet är ju nästan alltid avgjort i förväg, och det ska det förstås också vara. De beslut som tas har ju en lång historia där förhoppningsvis de viktiga övervägandena och kompromisserna gjorts.

 Men igår (26/5) hände faktiskt nåt lite oförutsett. Det var Linda Eriksson, som också jobbar som förskolelärare, som hade frågat skolkommunalrådet om förskolornas möjlighet att låna skolornas gymnastiksalar. Låna inte hyra alltså. Lindas förskola skulle få betala 200 kronor i timmen för att gymnastisera.

 Skolkommunalrådet hade svaret enligt ”regelboken” som numera utgår från de nya affärsmässiga principer som alltmer präglar också kommunernas ekonomi. Visserligen fanns inga tydliga regler men skolkommunalrådet tolkning var ändå ”Den policy som finns är att det kostar” och fortsatte ”Det ska inte vara gratis, det är inte riktigt rimligt.”

 Men som sagt; nåt hände. En förskolelärare gick upp i talarstolen. Hon berättade att ”hennes förskola” aldrig behövde betala och att det var en väldigt bra verksamhet. Det blev väldigt tydligt att tomma gymnastiklokaler och förskolor som ville gymnastisera inte var riktigt rimligt.

 Upp gick högsta hönset (tuppen) och medgav att det här var nog en lite större fråga som handlade om hur de kommunala resurserna på bästa sätt kunde användas. En översyn av reglerna var på sin plats. Och så kommer det nog att bli. Tänk om det kunde vara ett första steg ifrån de affärsmässiga principerna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: