Tar maktspelet över?

Socialdemokraterna borde genomföra en bred ideologisk diskussion men risken är nu väldigt stor att det bara blir maktspel och personfrågor som tar all kraft.

På flera sätt var Mona Sahlins besked logiskt men hon borde ha suttit kvar under den omprövning av politiken som är nödvändig. Den omprövningen skulle förstås kunna gå fort men det är väl uppenbart att det är stor oenighet om vad den omprövningen ska innehålla. Höger står mot vänster.

Först när politiken ordentligt diskuterats är det rimligt att välja ny ledning men med den tidplan som nu är aktuell finns knappast nån tid för en ordentlig politisk diskussion. Krisgruppernas förstudier är ju inte ens presenterade och om drygt tre månader ska kongressen och ordförandevalet ske.

Kanske är detta det definitiva slutet för Socialdemokraterna som folkrörelseparti, alltså ett parti där medlemmar är med och utmejslar politiken. Det vi nu ser är i hög grad partielitens egen kamp och försök att få en så bra position som möjligt. Politiken kan ju sen alltid utformas av opinionsundersökningar och reklambyråer.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: