Vilka krav ställde Mona?

Mona Sahlins avgång måste ha föregåtts av en agenda som hon inte fick stöd för. Hennes uttalande dagen efter avgången pekar på att övriga i partiledningen borde förstått bättre.

Det blir lite gissningar och spekulationer eftersom vi inte kommer att få reda på hela sanningen än på många år. Men nu när Mona Sahlins avgång är klar så framstår ett ganska tydligt mönster från den senaste veckan. Hennes uttalande ”Äntligen är krisinsikten på allvar” tyder på att det varit en tuff diskussion i partiledningen.

Ylva Johansson och Thomas Östros har haft var sin artikel i DN där de presenterat förslag till en delvis ny politisk inriktning. Framförallt förslagen i Thomas Östros artikel var en tydlig förflyttning högerut men även Ylva Johanssons drog åt det hållet. Ylva Johansson och Thomas Östros tillhör/tillhörde Mona Sahlins närmaste förtrogna så självklart kände Sahlin till att artiklarna skulle komma.

Samtidigt sökte Mona Sahlin stöd för ett fortsatt partiledarskap säkerligen baserat bland annat på innehållet i de två artiklarna. Något tillräckligt stöd fanns uppenbarligen inte i det verkställande utskottet och därmed blev utgången som den blev. De uttalanden som Mona Sahlin gjorde de senaste veckorna visar att hon önskade en politik mer till höger eller om man så önskar; närmare mitten än under valrörelsen. Säkert var det en politik som utgick från ett lägre skattetryck. Kanske var det ett accepterande av nån sorts RUT-avdrag.

Kanske är jag lite för enkelspårig men när jag hör om mer jobbskapande, tillväxt och tjänstesektor så hör jag också lägre skatter och större inkomstskillnader. Och särskilt när jag inte hör nåt om rättvisa, resurshushållning eller demokrati.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: