Viktigaste striden

Slaget om hyrorna och bostadspolitiken kommer troligen att var en av de viktigaste striderna de närmaste åren. Nu gäller helt nya regler och jag har flera gånger kritiserat de nya reglerna och undrat hur det var möjligt att få så stor enighet om de nya reglerna. Mest allvarligt är att de allmännyttiga bostadsföretagen ska drivas affärsmässigt och inte enligt självkostnadsprincipen.

Jag befarar att de nya reglerna kan komma att leda till hyresökningar på bortåt 30 – 40 procent även om det kommer att ta tid.

Kanske var det så att Hyresgästföreningen tolkade reglerna helt annorlunda än vad de privata fastighetsägarna gjorde . Idag skriver Fastighetsägarnas VD på DN-debatt och kritiserar Hyresgästföreningen för att de inte accepterar den nya lagen. Nu tycks det alltså slut på enigheten. Tyvärr kommer oenigheten att avgöras av domstolarna och jag har, tyvärr, svårt att tro något annat än att Fastighetsägarna vinner. Men visst är det bedrövligt att en lag ska kunna beslutas av riksdagen utan att det är alldeles klart vad det innebär! Det säger en del av hur lite omsorg alla partier lägger vid bostadspolitiken, samtidigt som bostadssegregationen ökar och är ett våra största problem.

Annonser

One Response to Viktigaste striden

  1. André skriver:

    Hyresgästföreningens ordförande barbro engman i bloggreplik på fastighetsägarnas dn debatt.

    http://barbroengman.blogspot.com/2011/01/fastighetsagarna-hotar-med-eu-igen.html

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: