Sparka valprövningsnämnden.

Beskedet om ett eventuellt omval i Örebro kommun har åter skjutits upp av valprövningsnämnden. Tiden för en rimlig handläggning har för länge sen överskridits men valprövningsnämnden verkar inte göra sig nån brådska.

 Valet var för fyra månader sedan och valprövningsnämnden har haft allt underlag i mer än tre månader. Det borde ha varit möjligt att beskeden kommit senast under november, förra året. Nämnden får väl ta i lite så att valresultaten kan fastställas eller nya val genomföras. Detta är nu valprövningsnämndens enda arbetsuppgift.

 För Örebro kommun innebär beskedet att det besvärliga politiska läget fortsätter och kommer att delvis förlama beslutsfattandet. En kommun utan en stark ledning är till stor nackdel även om det kan vara svårt att exakt precisera vilken skada det innebär.

 Tyvärr innebär valprövningsnämndens bedrövliga hantering av det överklagade valresultatet rentav att tilltron till demokratin försvagas lite men framförallt att ger den en närmast tragisk bild av hur dåligt det offentligrättsliga förfarandet kan vara. När valprövningsnämnden avslutat sitt arbete med 2010 års val bör alla ledamöter och ordföranden bytas ut, det kan möjligen bidra till att återupprätta ett visst förtroende för valprövningsnämnden.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: