Stora Karlsö

Jag var på Stora Karlsö idag, bland annat tillsammans med bonusbarnbarnen Ferdinand och Albert. När man är på en ö som Stora Karlsö så är det lätt att inse skillnaden mellan privat och gemensamt ägande. Det skulle självklart vara lätt att sälja ön för mångmiljonbelopp om privata kommersiella intressen gavs fritt spelrum men värdet av ön som allmänning är givetvis högre även om vi inte har några bra instrument att värdera detta. Kanske är just detta en viktig fråga att diskutera mer, alltså  värdet av allmänningar av olika slag som alla kan utnyttja gratis eller nästan gratis.

 Eftersom resan till Stora Karlsö gjordes i hög grad för Ferdinands och Alberts skull så var det självklart att vi gick på den särskilda turen för barn. Den avslutades med en skattjakt på en av stränderna där barnen hade som ledtråd att det fanns en skattkista nånstans i närheten av ”vrakrester”. Det blev en intensiv jakt där alla följde alla (nästan) till de små trädhögar som låg på stranden. En snabb titt och så sprang alla vidare. Det verkade vara precis som det går till på börsen – alla rusar åt samma håll ganska planlöst.

 Men här på stranden tog femåringen det lite lugnare och kikade mest i själva vattenbrynet och det var också han som hittade skattkistan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: