Dagens bibeltext…?

Eftersom jag stod på en byggställning och inte hade full kontroll på radion och kanalinställningarna så kom jag att lyssna på radiogudstjänsten idag, 28 augusti. Det är inte mitt favoritprogram men en liten stund då och då ingår kanske i ”allmänbildningen”, men idag blev det mer än så.

Mötesledaren läste vad som kallades dagens bibeltext från gamla testamentet och den löd så här:

Folket svarade: ”Aldrig någonsin skall vi överge Herren och tjäna andra gudar. Herren är vår Gud. Det var han som förde oss och våra fäder ut ur Egypten, ut ur slavlägret, han som inför våra ögon gjorde dessa stora tecken. Han skyddade oss under hela vår vandring och bland alla de folk genom vilkas land vi drog fram. Herren jagade undan alla folken för oss, även amoreerna som bodde i landet. Också vi vill tjäna Herren. Han är vår Gud.”

”Herren jagade undan alla folken för oss, även amoreerna som bodde i landet.” Det måste väl anses vara en uppseendeväckande beskrivning som åtminstone förtjänar någon förklaring eller kommentar men någon sådan kom inte. Den mest rimliga tolkningen måste väl då vara att folket som lämnade Egypten var ett ”Herrefolk” i ordets egentliga mening. Är det verkligen den svenska kristenhetens mening? Ska ”andra folk” tvingas flytta på sig för att lämna plats för ”Herrefolket”?

Det var en gudstjänst från pingstförsamlingen i Sävar som sändes och bibilcitatet är från Josua (24 kap).

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: