Vad erkände Juholt?

Visst har det varit ett märkligt och mäktigt mediadrev mot Håkan Juholt. Nu börjar dessutom många hävda att Juholt inte alls brutit mot några regler eftersom det knappast finns någrav regler om den här typen av lägenhetsbidrag. En centerpartist som också fått liknande bidrag uppger att han frågat riksdagsförvaltningen och då fått beskedet att bidrag kan utgå till hela hyran.

 Men då inställer sig förstås frågan vad det var Juholt erkände för fel och vad han bad om ursäkt för. Kanske var det så att han genom att erkänna ett fel rentav gav nån sorts klartecken för detta mediadrev. Möjligen var det så att Juholt på lite tveksamma grunder valde att följa krishanteringens råd nummer ett; erkänn att du gjort fel! Därmed trodde han kanske att frågan skulle vara över och kanske hade den varit över om inte så många ville bli av med Juholt av helt andra skäl.

Det verkar alltmer uppenbart att faktakollen i frågan varit dålig.  Se gärna denna blogg (Sjunde statsmakten!) som har några bra länkar, bland annat till åklagarens bedömning.

 Eller kanske är det så att kritiken mot Juholt framförallt handlar om att en riksdagsledamot inte ska utnyttja reglerna om utfallet blir orimligt. Så var det i det här fallet och Håkan Juholt borde ha sett till att han bara fått bidrag till halva hyran, högst. Den omsorgen om statens pengar och därmed om trovärdigheten för demokratin har vi rätt att förvänta oss av varje riksdagsledamot.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: