Bemöt Moderaterna seriöst!

Visst är det kul att skoja om politiska motståndare. Det ökar sammanhållningen och ger nog också ett annat viktigt bidrag till den viktiga debatten. Men det räcker inte att skoja. Samtidigt som fantasin och energin verkar vara stor när det gäller att skoja om moderaternas historia så är verkar förmågan att verkligen bemöta politiken vara mycket liten.

Jag tycker det är bra att moderaterna säger sig vilja slå vakt om välfärden. Det är också bra att moderaterna säger sig vara för rättvisa och jämlikhet. Det är ju faktiskt en fantastisk framgång för i första hand Socialdemokraterna att Moderaterna försöker ta över deras retorik.

Utmaningen för vänstern i svensk politik (för den finns väl) är istället att redovisa förslag som bättre utvecklar välfärden, som i högre grad ger rättvisa och jämlikhet än Moderaternas förslag. Då krävs förstås en politik som tydligt skiljer sig från Moderaternas!

Givetvis ska Moderaternas dubbelspel med stora skattesänkningar och försämrad trygghet avslöjas och kritiseras men först måste den egna politiken redovisas. Allt annat är att underskatta såväl Moderaterna som väljarna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: