Ökar ROT-avdragen slöseriet?

 Jag tycker uppriktigt att det är ett problem att många tjänster är så dyra som de är. Många saker/prylar är alldeles för dyra att reparera och därför köper man nytt istället. P 1 hade häromdagen ett inslag som handlade om att många elprylar som borde kunna repareras eller rentav är fullt användbara slängs. Ett problem är att det inte går att få tag på reservdelar och det tror jag har ett samband med själva reparationskostnaden, just genom att efterfrågan har minskat.

 Jag tror att det skulle vara bra och rimligt om den här typen av tjänster skulle kunna bli billigare, kanske genom lägre moms eller nåt. Nu verkar det ju istället bli restaurangerna som får lägre moms. Kanske skulle ROT-avdragen kunna bidra till minskat slöseri men jag tror dessvärre att de snarare leder till ökat slöseri. De renoveringar som görs innebär oftast att hela utrustningen, spisar, kylskåp, duschar… byts ut och nu kan villaägare och bostadsrättshavare kosta på sig att göra detta lite oftare.

 Det borde vara självklart att de mycket generösa subventioner som ROT- och RUT-avdragen styrdes starkt till områden som är bra för miljö eller åtminstone inte ger försämringar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: