Åka omkring på vägarna

Vad är livets mening egentligen och hur kan politiska beslut öka möjligheterna till ett bra liv för alla? Det borde väl vara de politiska partiernas utgångspunkt när de formulerar sina program och förslag. Säkert kan det vara lite snirkliga samband och ibland lite svårt att förstå hur de tänker, egentligen. Som idag när jag hörde Tommy Waidelich inför Socialdemokraternas förtroenderåd.
Waidelich vill gärna ha en lagskyddad andel av statens budget som ska gå till vägar och järnvägar, ”det är så vi bygger Sverige starkt”, menar Waidelich. Jaha! Men vad ska det egentligen leda till? Mer pendling? Mer långväga transporter? Längre resor till skolan? Fler dagar på jobbet? Mer semesterresor på vägarna och järnvägarna? (Just det sista tror jag inte Waidelich tänker på).
Men är det verkligen ett samhälle med mer och längre transporter/resor vi önskar oss. Jag har sett i spalterna att många kommuner nu gör allvarliga försök att få möjlighet att köpa mer lokalproducerad mat till skolor och äldreomsorg. En bra tanke tycker jag, bland annat för att det minskar behovet av transporter. Jag tror att det går att minska transporterna med flera sådana insatser.
Kanske kan man skicka en Pdf-fil. istället för ett helt plan lastat med tidningar. I måndags kom inte DN, stormen stoppade flygningen. Absolut ingen katastrof men särskilt inte som vi fick Gotlands Tidningar som tryck här på ön. En Pdf-fil. från DN till tryckeriet skulle förstås göra att också DN kunde tryckas på ön.
Jag uppfattar snarast ett ökat byggande av vägar och järnvägar som ett sätt att underlätta en centralisering och koncentration som vi knappast önskar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: