Jag vill ha jämförpriser

Det är inte alls så att jag tror på att man som konsument kan påverka särskilt mycket men det borde i alla fall vara möjligt att välja bort det sämsta och dyraste – tycker jag. Men företagen gör det allt svårare och många som hoppades på att Internet skulle öka möjligheterna till rationella val måste vara besvikna.
Vårt försäkringsbolag ”Folksam” lät igår meddela att de gjort det mycket lättare att välja rätt hemförsäkring. De hänvisade till information på hemsidan som senare visade sig skulle vara klar först till årsskiftet men med lite snirkliga vägar gick det ändå att hitta en lite broschyr som jag laddade ner. Jag blev inte förvånad. Det fanns inga priser för de olika alternativen, ”Stor”, ”Bas” eller ”Mellan”.
Metoden att hitta priserna och prisskillnaderna är helt enkelt att peta in alla sina uppgifter, ytor, antal badrum, postnummer, särskilda värdesaker och en del annat och då får man ett pris. Sen ska man förstås göra likadant för att kunna jämföra detta priset med de andra alternativen.
Det är samma metod som telefonföretagen använder sig av. Inga prislistor utan knappa in dina detaljuppgifter och vilket paket du vill ha så får du ett svar och så en gång till, och en gång till och kanske ytterligare en gång innan man får nån rimlig bild vad olika hastigheter och tillägg kostar. GÖR EN PRISLISTA!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: