Nu börjar trixandet

Som väntat så kommer nu apotekens försök att på allvar börja utnyttja läkemedelssystemet för att kunna tjäna de stora pengarna. Docmorris verkar vara först ut och försöker nu konstruera en sorts rabatt med hjälp av den skattefinansierade läkemedelssubventionen som ska hjälpa till att finansiera Docmorris ”merförsäljning” av hudvårdsprylar och skönhetsmedel.

Det finns förstås ett förbud mot detta och när en statlig myndighet försöker upprätthålla lagen så gråter Docmorris ut på SvD:s debattsida och försöker göra gällande att de bara vill kompensera kunderna. Precis som väntat är det också i första steget en rabatt som bara gäller de som är missnöjda men jag är till ETTHUNDRA PROCENT övertygad om att rabatten väl har tillåtits starta så kommer den att snart omfatta praktiskt taget alla. ”Kom och köp skönhetsmedel som är skattesubventionerade” kommer budskapet att bli. Var det så det var tänkt? Ja, givetvis! Annars hade väl det inte varit nån idé att släppa loss marknadskrafterna inom apoteksområdet. Nu rinner snålvattnet till hos riskkapitalister och andra!

Var det nån som trodde att det skulle vara gratis med flera apotek som ligger intill varandra och ”konkurrerar”?

Men det här är bara den första riktiga testballongen från ett av apoteksföretagen. Det kanske inte alls blir just så här utan andra mer ”bärkraftiga” idéer och en massa annat trixande kommer att se till att pengarna hamnar hos företagen och riskkapitalisterna. Företagen inom elbranschen och företagen inom omsorgsområdet har ju valt ganska olika strategier för hur de agerat för att få största möjliga vinst. Höjda priser, som inom elområdet, är förstås det enklaste för företagen men om inte det går så hittar de på nåt annat. Vinsterna ska tas hem, det är ju företagens grundregel nummer ett.

(Jo, jag har skrivit om apoteksavregleringen förut, 18 februari i år och 18 januari 2010).

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: