Det blev en Reinfeldtare

 Regeringen verkar ha upptäckt att företagens vinstintresse drabbar konsumenter, löntagare och sparare. Men när det verkligen gäller så är den borgerliga regeringen tomhänt – då är det Reinfeldtare som gäller.

Idag skriver två borgerliga ministrar på DN Debatt om finansbranschens härjningar som bland annat inneburit att många sett sina sparpengar försvinna och pensionspengar hamna i mäklarnas fickor. Bra så men sanningen är ju att detta är effekter som ligger helt i linje med de borgerliga partiernas syn på hur hela samhället bör fungera. Den borgerliga ideologin bygger ju på att summan av företagens vinstintresse leder till det bästa av samhällen. Därför blir givetvis deras förslag till åtgärder helt tandlösa. De säger en sak och gör en annan helt enkelt – en så kallad Reinfeldtare.

I dagens artikel försöker de nästan inte ens att få oss att tro att de ska göra nåt men påstår ändå ”Därför vidtar vi nu ett flertal åtgärder för att stärka konsumenternas ställning”. Därefter kommer en uppräkning av områden som ska övervägas eller utredas men inte en enda åtgärd som vi kommer att märka och ännu mindre förstås om kommer att begränsa finansmarknadens vinsthunger.

Det krävs helt enkelt helt andra åtgärder än att prata om att informationsskyldighet och tillsyn. Men några sådan kan vi förstås inte förvänta oss från borgerliga ministrar. Nu har oppositionen en serverad möjlighet!

 

Annonser

One Response to Det blev en Reinfeldtare

  1. Nilsson skriver:

    Det Norman skriver är att bankerna ska få ännu fler kunder och att konkurrensen ska minska.
    Genomför man ett förbud mot ersättning för det jobb som förmedlarna utför åt bolagen så kommer de 4 stora bankerna och de försäkringsbolag som finns skära guld med täljkniv genom höjda priser och reducerad konkurrens.

    Det man borde göra är att ge finansinspektionen rejäla muskler och klämma åt de aktörer som är oseriösa, men det kostar lite skattepengar och det vill inte Anders Borg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: