Liberalerna vill öka klyftorna!

När Liberalerna säger att de vill minska klyftorna i samhället så kommer de med förslag som ökar de ekonomiska skillnaderna och försämrar tryggheten. Jag påstår inte att det är förvånande men det förtjänar att påpekas nu när Liberalerna/Folkpartiet vill framstå som att de är emot de klyftor som deras politik och ideologi i hög grad bidragit till.

Så när Liberalerna vill minska klyftorna så föreslår de lägre löner, dvs lägre löner än de lägsta som idag förekommer (och de är redan låga). De föreslår att det fåtal som har råd att köpa väldigt mycket hushållstjänster ska få ökade skattesubventioner. De föreslår lägre skatt för de som idag kan sälja sina hus och bostadsrätter med stora vinster, jo det finns faktiskt ett förslag i programmet mot ökade klyftor.

Liberalerna har länge drivit på för att införa marknadshyror som definitivt skulle öka segregationen men påstår sig nu vilja motverka boendesegregation.

Den allt otryggare arbetsmarknaden ska enligt Liberalernas förslag göras ännu otryggare och givetvis kommer det öka klyftorna ytterligare.

Och förstås som väntat så kommer Björklund och Liberalerna med en rad förslag i ”kravliberal anda”, dvs med klara inslag av repression gentemot de som behöver olika stöd från samhället. Ett exempel är lägre ersättningsnivåer vid vård av barn.

Den alltmer liberaliserad ekonomin men avregleringar, sänkta skatter och ökade löneskillnader har nu lett till sådana effekter att till och med Liberalerna reagerar men som väntat leder det inte till en riktig omprövning av politiken utan istället ännu mer av avregleringar, sänkta skatter och ökade löneskillnader. Det är alltså ett sånt samhälle vi har att vänta oss med mer liberal politik.

Jo, det finns några förslag bland de 34 punkterna som jag tycker är bra. Nej till religiösa friskolor, mer yrkesutbildning och starkare insatser mot barnäktenskap är tre sådana förslag.

 

 

 

Annonser

One Response to Liberalerna vill öka klyftorna!

  1. […] Visst har många uppmärksammat problemet med ökande klyftor och risker för utslagning redan i skolan men det har inte handlat om förslag för mer jämlikhet utan om hur klyftorna ska ”hanteras”, vilket i första hand har betytt att förhindra utslagning. Liberalernas förslag ” Mindre klyftor – mera frihet” innehöll flera förslag som skulle öka skillnaderna och jag tror dessvärre att deras program är ganska representativt för vad som presenterades i Almedalen 2017. Jag förväntar mig inget annat från Liberalerna men inte att nästan alla andra skulle ha samma recept. Jag skrev om detta för någon dag sedan. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: