Almedalen – arena för speed-dating!?

Jag håller nu på att fördjupa mig i programmet för årets Almedalsvecka. Det omfattande programmet kom i en papperskatalog redan igår….

Tre saker är väldigt uppenbara:

Det är ett stort utbud av ”rubriker”.

Det är starka organisationer och företag som kraftigt dominerar.

Tendensen med väldigt korta ”seminarier” är väldigt stark. Det är få seminarier som är över 60 minuter”! Jag fick ser, till exempel, ett seminarium ”För en attraktiv skola på vetenskaplig grund – forskning i nära samverkan mellan skola och akademi”. 60 minuter! På programmet finns 10 medverkande redovisade, några professorer, några lektorer, en generaldirektör, en universitetsrektor för att nämna några exempel.  Det är ett samarrangemang mellan fyra universitet.

Jag tror säkert att det går ”att glutta” lite på frågan men varför inte redovisa och diskutera rejält när så många kvalificerade medverkande är på samma plats för just detta syfte. Tanken med ett offentligt seminarium måste väl vara att vi som inte är inne i denna värld också ska få en insikt, åtminstone liten, om vad som sker och vad det kan betyda. Min känsla är att fler och fler nöjer sig med att bara visa sig och jag tror inte att detta seminarium är värre än andra – kanske tvärtom men antalet medverkande beskriver, enligt min mening, den ytlighet som sprider sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: