Om mig

Sedan 2011  är  jag medlem och aktiv i Vänsterpartiet på Gotland.

Jag har tidigare varit aktiv och medlem i socialdemokraterna under åren 1968 – 2008. De första åren i SSU i Degerfors och sedan 1973 var jag aktiv i partiet i Örebro.

Jämlikhet och rättvis fördelningspolitik har alltid varit viktiga frågor för mig. Jag har också engagerat mig i miljöfrågor. Under de senaste åren har jag alltmer börjat delta i den bostadspolitiska debatten, till stor del därför att debatten domineras av olika former av marknadslösningar och jag vill gärna försöka ge ett annat perspektiv.

På min blogg skriver jag om de frågor som engagerar mig. Det handlar ofta om bostadspolitik, ekonomiska frågor och skolfrågor. Ibland om miljöfrågor. Ganska återkommande blir det också inlägg om demokratifrågor, i vid mening. Jag försöker förstås utgå från mina grundläggande syn på jämlikhet och rättvis fördelning.

Nu, i början av 2017, gör jag en omstart i bloggandet och jag ska då försöka vara mest konstruktiv. Det betyder att jag ska försöka komma med förslag eller åtminstone uppslag till en politik eller politiskt agerande för demokrati, för rättvis fördelning, för jämställdhet, för en bra bostadspolitik och för hur en bra miljöpolitik kan utformas. Jag ska ägna mig mindre åt att kritisera politiska motstsåndare – inte för att det är oviktigt utan för att jag tycker att debatten framförallt har brist på förslag till en bra vänsterinriktad politik. Och jag tror att det är just det som behövs för att möta högern, främlingsfientligheten, opportunisterna och kapitalet.

Jag bor i Klintehamn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: